Подобно поведение е като на Незнайко в Слънчевия град (герой от книга за деца на Николай Носов), така бившият здравен министър Петър Москов определи поведението на служебния премиер Огнян Герджиков.

Москов е категоричен, че служебният кабинет е създаден, за да мачка Реформаторския блок. Относно думите на Герджиков, че е гласувал за РБ, защото са от едно котило той каза: „Аз не съм от едно котило с г-н Герджиков и никога не съм бил. Не принадлежа на котила, не принадлежа на модели, в които икономическа, медийна и политическа власт са в едно”.

Петър Москов признава, че парламентарните избори са провал за десните партии. Всякакви опити за бинтоване и замазване на грешките е излишен, уточни той.

Като своя грешка той отчита факта, че се е отдал изцяло на работата си като министър на здравеопазването и е загърбил организацоинната работата в Реформаторския блок. Когато се обърнах, Анушка вече беше разляла олиото”, каза Москов, но не уточни коя/кой е Анушка.

Относно бившият лидер на ДСБ Радан Кънев той каза, че е направил масивни политически грешки и е предал и партията, и РБ. Москов обаче продължава да е в приятелски отношения с Кънев.

„Не гледам на политическите си занимания като на кариера. Не мога да кажа дали тя приключва, или не. Когато паднеш, ставаш и продължаваш с надежда”, коментира още реформаторът.

Вижте целия разговор във видеото: