„Правя това обръщение, стреснат и възмутен от случващото се в някои медии през последните дни и с желание да защитя не само моето семейство, но и да обърна внимание върху системното нарушаване на основни човешки ценности, етични практики и нравствени норми“.

Това пише бизнесменът Петър Манджуков в отворено писмо в профила си във „Фейсбук“ след спора между родители за това имало ли е агресия между ученици в частно училище в София. В случилото се бе замесено името на неговия син – седмокласник в същото учебно заведение. 

В сигнал до bTV Мария Димитрова бе написала, че синът ѝ е пребит в училището му. Жената разказа, че след прегледа спешните медици казват, че детето е с комоцио.

„Цялата история започва с невинно спречкване по време на футболен мач между малкия ми син и негов съученик. Случката е повече от безобидна, има видеозапис, на който ясно се вижда, че изобщо не става дума за училищно насилие или каквато и да е било форма на целенасочена агресия. Родител на едно от замесените деца решава да извлече неясно какъв дивидент от публичното обсъждане на тази история и - драматично преувеличивайки случилото се  - съобщава на медиите за "чудовищно" насилие срещу едно от децата. Подчертавам - нищо такова няма и не се е случило“, пише Манджуков.

По думите му този факт е потвърден от видеозапис, от проверка на училищните власти и от взето впоследствие решение на педагогическия съвет на училището, където се развива действието.

Бизнесменът е сезирал Агенцията за закрила на детето, тъй като някои медии са публикували снимки на непълнолетния му син.

„Ще преследвам правдата в съда до получаване на удовлетворителен резултат. Подобно поведение, освен че нарушава базисни етични норми, е конкретно престъпване на законите, гарантиращи правата, психическото  и физическото здраве на децата“, пише още от Петър Манджуков.

Ето и цялата му позиция: