Бившият депутат от ДПС беше извикан в  ДАНС заради международното журналистическо разследване досиетата "Пандора", според данни на което Пеевски е бил избран за шеф на тайните служби в момента, в който е имал тайни фирми.

Откъде са приходите му и за какво са използвани те не стана ясно и днес, защото бившият депутат отказа да отговаря на въпроси на журналисти. Но каза, че ще се явява в публичното пространство и много неща ще станат ясни за много хора.

Пеевски е влязъл ДАНС сам, без адвокат и с папка. Той отказа да обясни за какво са  офшорните фирми, за които разследването „Пандора“ твърди, че са негови и че не ги е споменал в имуществените си декларации

Час по-късно, бившият депутат също отказа да отговаря на журналистически въпроси.

В позиция вчера Пеевски заяви че данните в  „Досиетата Пандора" не отговарят на истината. Според разследващите журналисти през 2013 г. и 2014г. Пеевски не е декларирал участие в управлението на офшорна фирма от британските острови с капитал от 50 000 долара. Сайтът bird.bg. показва документ от 2013 г. с прехвърлянето ѝ с името на Пеевски като директор на дружеството.

Освен това през 2018 г. бившият депутат е притежавал дялове от фирма в размер на 100 000 долара, сочи разследването.

Освен в „Досиетата Пандора“ името на Пеевски се появи и в списъка „Магнитски“. От държавното обвинение още лятото казаха, че са го разпитали и очакват отговорите на САЩ за какво точно е санкциониран.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!