Невярна е информацията за недекларирани от мен офшорни дружества. Това се посочва в позиция на Делян Пеевски във връзка с досиетата „Пандора“, цитирана от „Фокус“.

"Винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал цялото си имущество", казва още бившият депутат от ДПС.

В позицията си Пеевски пише още, че не е укривал по какъвто и да е начин доходи, като е заплащал всички дължими към държавата данъци.

По-рано днес Атанас Чобанов съобщи, че бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е единият българин, чието име е обявено в мащабното разследване „Пандора пейпърс“.

Проучването изсветлява почти 300 световни лидери и известни личности, които използват сложни схеми от офшорни фирми, за да скрият колко пари имат всъщност.

Вижте и пълната позиция на Делян Пеевски:

Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество. Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех. Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар. Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения. Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. Не е случайно избран и моментът за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат.