БНБ да провери кредита, който Българската банка за развитие е предоставила на „Булгартабак“ – такава молба е подал депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като вчера премиерът Кирил Петков посочи заема като един от казусите, за които прокуратурата трябва да даде информация дали има данни за престъпна дейност.

„Смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньора на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това“, пише в позицията на Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС (правописът е запазен).

Той отрича да има нещо общо с темата за „златните паспорти“, подчертава, че вярва в американското правосъдие и заявява, че „истината относно налагането на санкцията (по „Магнитски“ – б.р.) рано или късно ще излезе на яве“.

„Добре би било „просто Киро“ най- накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията  неминуемо ще го доведе до провал“, пише още депутатът, бизнесмен, бивш медиен собственик и неуспял шеф на ДАНС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!