„Плод единствено на болната фантазия на хора, за които истината отдавна няма никакво значение“ са твърденията на вицепремиера Асен Василев, че собственикът на „Инса Ойл“ Георги Самуилов му се е оплаквал от натиск от страна на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това обяви депутатът от ДПС в позиция до медиите.

Василев в момента е разследван от прокуратурата заради сигнал именно от Самуилов.

По-рано вицепремиерът посочи в ефира на bTV неговата фирма като една от отговорните за истерията около цените на горивата в началото на март.

Вчера Борисов призова Самиулов да каже какво знае по случая, а от фирмата на бизнесмена обявиха, че ще се оплачат в Брюксел и не приемат политическия натиск "нито в миналото, нито сега".

Според Пеевски думите на Василев от преди дни „изумяват със своето безочие и преминават границите на нормалността. Изказана публично от представител на висшата изпълнителна власт, тази манипулация несъмнено удари дъното на деградацията във всякакъв смисъл – и морален и политически“.

Бившият медиен собственик и неуспял шеф на ДАНС определя случващото се като „поредната клеветническа кампания от страна на олигархичния кръг „Капитал“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!