Обединените патриоти изгладили недоразуменията помежду си. Това стана ясно от изявление на председателя на парламентарната има група Волен Сидеров (лидер на „Атака”). 

Вчера разногласията им по проектозакона за горивата създаде напрежение в малката коалиция. Сблъсъкът между интересите на малките търговци на горива и стремежът да се пресече контрабандата доведе до размяна на лични нападки между лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов.

Днес трите формации изгладили различията по проекта.
„Имаме съгласие, че законът не е нещо страшно поправки в закона са направени и няма повод за стълкновения и разколи”, коментира Сидеров.

Другата тема на разговорите в малката коалиция е заместник министърът на социалната политика Султанка Петрова заради близката до семейството й охранителна фирма, която стана известна с мистериозно загиналия охранител в новата сграда на парламента. Тезата на патриотите е, че конфликт на интереси няма.

А вицепремиерът Томислав Дончев от ГЕРБ обяви в предаването „Тази сутрин” на bTV, че в управлението няма трусове, а вибрации. Дончев допълни, че процесите в коалицията не създават предпоставки за предсрочни избори.

Вечерта обаче от НФСБ пуснаха прессъобщение, в което обявиха, че остават на категоричната си позиция срещу Законопроекта за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. На заседанието на парламента утре техните представител щели да гласуват против него.