Тежка катастрофа на Архангелова задушница взе жертви. Трима души загинаха при сблъсък между джип и автобус.

Инцидентът стана тази сутрин на пътя Ботевград - Враца, край село Литаково.

Автобусът е превозвал 40 работници. На място живота си губят шофьорът и пътникът от джипа.

По-късно в болницата живота си губи и една от пътничките в автобуса. Ранени са още един пътник и водачът на превозното средство.

Снимка: bTV

Очевидци разказват, че джипът изпреварвал друг лек автомобил и навлязъл в насрещната лента. Шофьорът на автобуса намалил, но не успял да спре. Последвал страшен челен сблъсък, след което рейсът се удря в крайпътно дърво.

 

Снимка: bTV

„Даже замириса на нафта и помислихме, че гори автобусът“, споделя Петя.

„Почнахме всички да се борим да излезем от автобуса, излязохме през прозореца“, спомня си Веселка.

Снимка: bTV

„Тя извади едно чукче и удари по стъклото, аз ритнах с крак и оттам вече започнаха да идват шофьори от други автобуси, за да почнат да ни помагат и да ни вадят“, каза Мария.

Снимка: bTV

При удара тежко ранени са две от жените, седели на предните седалки,  и водачът. 

„Имаше жена пред автобуса, която изхвръкнала през прозорец, аз държах стъклото, да не падне на нея и после трима дърпахме волана, да извадим шофьора“, каза Мирослав.

Снимка: bTV

Първата линейка пристига след 11 минути. Тримата пострадали са откарани в столичната "Света Анна", където една от ранените губи битката за живот.

„Мъж на 64 години с двустранно счупване на краката, вдясно – с открита фрактура, жената с гръдно-коремната травма, тежки са травмите на всички“, обясни с д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ "Св. Анна".

Загиналите младежи в джипа са под 20-годишни, те са от Ботевград.