Огромна опашка се изви при паспортната проверка на Терминал 2 на Летище София, сигнализираха потърпевши пътници. Наложило се е да чакат над половин час.

Сред тях е и журналистът Георги Тошев, който публикува видео в профила си във „Фейсбук”, в което се вижда, че работи само едно гише.

Пред bTV той заяви, че са се събрали над 1500 българи и чужденци, като сред тях е имало малки деца, възрастни и хора с увреждания.

Малко по-късно ситуацията вече е овладяна. 

От „Гранична полиция”, които са отговорни за паспортния контрол, заявиха за bTV, че опашка вече няма.

Снимка: Полина Ботева

От там допълниха, че опашките са се образували заради съвпадане на часовете за излитане на няколко полета и заради струпването на много пътници с деца, които подлежат на по-голяма проверка. Заявиха също, че е имало „достатъчно” служители на гишетата, но не отговориха колко.

„На паспортната проверка се оказа, че от 2 работещи гишета, заради проблем с паспорта на българка с двойно гражданство, човекът на едното гише влезе в една стая и оттам насетне започна ужасът”, обясни по-рано Георги Тошев.

„Аз чаках 35-40 минути. Хора отзад бързаха и молеха да ги допуснем, защото губеха полет”, посочи Тошев.  

„Когато работи едно гише на международно летище, на Терминал 2, в разгара на сезона, това е позорно за България. Първото и последното впечатление на всеки един човек е летището” изтъкна журналистът.

„Най-големият проблем беше, че нямаше никаква информация”, изтъкна той.

От Ръководството на въздушното движение съобщиха за bTV, че през целия ден не са наблюдавали закъснения на излитащи самолети. Времето за излитане е в толеранс от 10-15 минуити. Дори да е имало закъснение, полетите са излитали в този срок.