Рекордно закъсня нощният влак от София за Варна – с повече от 8 часа. От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ обясниха, че закъснението се дължи на паднало дърво след излизане от тунел в района на гара Стряма.

Снимка: Редакторски екип

„Веднага са изпратени два аварийни екипа за три часа се справили с отстраняване на аварията. Имало е скъсан контактен проводник и това е наложило по-дълго време да възстановяват повредата“, обясни Кирил Костадинов, главен ревизор по безопасността на НКЖИ.

Снимка: Редакторски екип

Пътниците престояват на гара Стряма. Превозени са до Карлово с дизелов локомотив, посочват от БДЖ. Там сменят локомотива отново, натрупва се още забавяне. При Карнобат пък се налага смяна на бригадата на влака заради изтичане на работното време и така се стига до рекордното закъснение.

С два часа и половина пък закъсня влакът от Пловдив до Варна заради проблеми с контактната мрежа. Пътниците от влака разказват, че спирането на композицията е било стресиращо:

„В полетата няма никакви пътища. Чу се ужасен трясък. Аз много се стреснах, а то този пантограф се е счупил и паднал, като се е ударил в съседния вагон“, Нели Велева, която пътува в композицията.

Снимка: Редакторски екип

Рано сутринта заради други проблеми с контактната мрежа пътниците от няколко композиции в района между Горна Оряховица и Стара Загора са били извозени с автобуси до крайните дестинации, съобщават от БДЖ.