„Пътна полиция” предприема засилени мерки във връзка с очаквания трафик преди началото на Великденските празници. Един от проблемите с трафика ще бъде на главен път Е-79. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. От 22 до 2 ч ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотици.

Очаква се много засилен трафик на български туристи в посока Гърция за предстоящите почивни дни. Ще се премахнат част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79. Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница, понеже има вероятност трафикът да се усили.

Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Предвижда се интензивно движение на ГКПП Кулата и днес. Там са започнали да работят четири трасета.

Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението. През 2012 г. по път I-1 в участъка от София до Кулата по време на празничните дни през септември са преминавали около 35 000 автомобила за денонощие. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

ГКПП „Термес - Златоград работи с пълен капацитет. През този пункт са преминали 1300 МПС-та и 3000 лица за 24 часа, като в посока България са 660 МПС-та, а в посока Гърция – 670.

По време на празничните дни в София ще се правят „зелени вълни” на светофарите, за да се улесни пътуването на гражданите, които заминават извън София. „Зелени вълни” ще има по направления: Орлов мост – бул. „Цариградско шосе” – магистрала „Тракия”; Руски паметник – бул. „Цар Борис” – Пернишко шосе; Люлин; бул. „Сливница” до изхода на Околовръстно шосе. На бул. „Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Въпреки взетите мерки, се очакват затруднения. Полицията призовава гражданите да бъдат търпеливи.