От ГЕРБ поискаха оставката на правителството и предсрочни избори. Причината - несправяне със ситуацията в страната и ареста на бившия премиер Бойко Борисов. 

От опозицията направиха равносметка на отминалите 100 дни управление на кабинета „Петков“, като коментираха, че различията в коалицията са все по-явни.

От „Продължаваме промяната“ отговориха, че са започнали реформи в различни сектори и са осигурили подслон на бежанците от войната в Украйна. 

„Днес политическия живот в страната изглежда като Кирил Петков – объркан, неспасяем и безнадежден“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„100 дни безпрецедентни комплекс кризи и множество действия, и най-важното всички решения се вземат прозрачно и при нулева толерантност към корупцията“, обяви в отговор Цветелина Симеонова-Заркин, депутат от „Продължаваме промяната“.

От ГЕРБ дават на Спецпрокуратурата и Антикорупционната комисия бившия здравен министър Стойчо Кацаров. Причината е, че докато е бил начело на министерството, е ръководил Центърът за защита на правата в здравеопазването, като държавни болници са плащали за услугите на центъра. Кацаров отговори, че ще подаде сигнал до Спецпрокуратурата за набеждаване.