Първи сняг на много места в страната и поредица катастрофи. В Монтанско при удар в крайпътни дървета пострадаха момчета на 18 и 19 години, а край врачанското село Ребърково при сблъсък с камион загина 33-годишен мъж от Ботевград.

Настилката на „Петрохан“ се чисти още от първия снеговалеж снощи, но температурите са минусови, а духа и силен вятър, така че не са изключени заледявания и снегонавявания. Снегът там продължава да вали, снежната покривка е около 5 см., но има гъста мъгла. 

Регионалният министър увери, че договорите с фирмите за зимно почистване са сключени, а парите - осигурени. Общата сума за зимното поддържане на пътищата ще зависи от атмосферните условия, тоест колкото по-тежка е зимата, толкова по-скъпо ще струва зимното почистване. И още от думите му. 

"Единствено Троян-Кърнаре, проходът, временно е било спряно движението само за товарни автомобили заради навявания, но като цяло към този момент няма никакъв проблем. Но логично е при този малък сняг да не очакваме да има някакъв проблем. Иначе договорите са сключени, проблеми няма в тази насока“, заяви арх. Иван Шишков, служебен регионален министър. 

Зимата предстои, изненадите по пътищата – също, така че на път, тръгвайте, особено през „Петрохан“, само, ако сте уверени в автомобила си и себе си.