"Ще бъдем напълно безкомпромисни към всеки, който създава опасност за живота и здравето на служителите ни по границите. Нападението е станало от страна на мигранти", каза в първи коментар вътрешният министър Иван Демерджиев в Елхово за убийството на полицая до турската граница. 

Загиналият полицай е бил от осем години служител в МВР, добави той. 

Иван Демерджиев определи случилото се като безпрецедентно и обяви, че ще се вземат нови мерки за безопасността на хората, които охраняват границата.

Патрулите ще бъдат въоръжени с дълго оръжие и ще стрелят при всяко съмнение за безопасността им”, добави той. 

Демерджиев уточни, че видеонаблюдението в района не е било от помощ през нощта, защото по това време на денонощието камерите хващат само силуети.

Според него подобен случай не е имало от много години насам и не може да се търсят грешки в ръководството на "Гранична полиция".

Властите у нас са осъществили веднага контакт с турските си колеги, които уверили, че ще предприемат всички мерки групата да бъде заловена. 

По думите на вътрешния министър съдебният процес ще бъде в Турция като бъдат заловени стрелците. Иван Демерджиев подчерта, че днес ще проведе разговор с турския министър на вътрешните работи.

“Ще изисквам турската страна да разбие каналджийските мрежи, както ние. Поискал съм същото от ”Европол” и от ЕК", добави той.