История с продължение: 9-месечният Александър-Робърт, за чиято трансплантация България събра над половин милион лева, се развива добре след операцията.

За Роксана Ангелова и съпруга й Божидар 2019 година е най-щастливата, но и най-тежка година.

Два месеца след като се ражда синът им Алекс става ясно, че детето страда от тежко заболяване. За да живее, е нужна спешна чернодробна трансплантация.

„Не е лесно да осъзнаеш, че детето ти е болно от нещо толкова страшно. Че имаш много малко време, за да събереш такава огромна сума”, спомня си Роксана Ангелова, майка на Александър-Робърт.

Цяла България се включва в помощта и само за две седмици сумата е събрана.

„От време на време е хубаво да поискаш и помощ. Защото това беше един от нашите главни проблеми. Ние сме силни, ние ще се справим, но сами не винаги се получава”, допълни Роксана.

Донор на Алекс става баща му. Операцията трае 10 часа, а днес, 4 месеца по-късно, Роксана ни среща със сина си.

„Бяха трудни 10 часа, бяхме много притеснени. След това той прекара един месец в интензивното отделение на клиниката, където за него се грижиха прекрасни сестри. Всяка седмица ходим на изследвания, за да нагласим правилната доза на лекарствата. За момента всичко е статично, всичко е добре”, разказа Роксана Ангелова.

Бебето ще остане още няколко месеца под наблюдението на германските лекари.

„Благодаря за подкрепата на всички, на хората, които помогнаха на Алекс да е тук с нас, да прекара първата си Коледа. Нямам думи да го опиша. Нямам думи да опиша колко много сме им благодарни! А на всички хора в България и по света искаме да им кажем – бъдете позитивни. Чудеса се случват. Ето, на нас ни се случи едно”, допълни Роксана.

Напролет семейството се надява да е в България.