Само две седмици след старта на кампанията по събирането на нужните средства за чернодробната трансплантация на бебето Александър-Робърт – 250 хил. евро, сумата е събрана.

"Благодарим на всички познати и непознати. Събрани са дори 30 хил. лв. над нужните 500 хил. лв., които ще бъдат дарени на други дечица в нужда", каза пред bTV Роксана Ангелова, майка на момченцето.

В кампанията се е включила и млада двойка, която е дарила сумата, събрана на сватбата им – семейство Василеви. Също родители на 4-месечно бебе, също с името Александър. Отдавна живеят в Германия, но организират сватбата си у нас. Когато научават за малкия Александър-Робърт, те спонтанно решават да помогнат.  

"Успях да организирам гостите си в последния момент, че не искам цветя, ако може да дарят парите от цветята за детенцето", разказа Пламена Василева.

Така 1000 лева са преведени по сметката на бебето.

Бащата на бебето Божидар Ангелов е одобрен за донор на малкия Александър. Трансплантацията ще бъде извършена в клиника в германския град Хамбург.

Семейството лети за Германия на 27 юли, а на 30 юли Александър-Робърт ще бъде хоспитализиран. Лекарите от клиниката ще преценят после как ще продължи лечението.