„Продължаваме промяната“ ще обсъжда с партиите от вторник до събота политиките на тяхното коалиционно правителство и след това състава на бъдещия кабинет. Това заявиха лидерите на политическата сила Кирил Петков и Асен Василев в Пловдив.

Петков нарече излезлите в медиите имена на министри в бъдещето правителство „фалшиви новини“. Той е категоричен, че засега са обсъждали с „Демократична България“, „Има такъв народ“ и БСП само процеса на преговорите.

Предстоят разговори по политиките на бъдещия кабинет, които са разделени на 18 теми, за всяка от която партиите ще излъчат експертни групи. Преговорите ще се излъчват онлайн и ще бъдат напълно открити.

Чак след като се изяснят политиките, тогава ще обсъждаме персоналният състав на правителството и това ще стане от следващата събота, 27 ноември, каза Асен Василев и допълни, че неговото име, както и това на Кирил Петков са „само номинации“.

Разговорите са много конструктивни и ще бъде сформиран кабинет, прогнозира Кирил Петков.

Само българските граждани трябва да влияят на изборния процес и политиката в България, коментира Петков по повод на възникналото напрежение между България и Турция заради предполагаема намеса на Анкара във вота у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!