Парламентът отхвърли поредното президентско вето. Държавният глава Румен Радев се противопостави на промените в Закона за военното разузнаване. С отхвърлянето депутатите отново подкрепиха възможността цивилен да оглавява служба „Военна информация”.

Народните представители от ГЕРБ обясниха, че са използвани манипулативни аргументи в хода на дебата. По думите на Владимир Тошев не се решава въпросът дали службата да бъде оглавена само военен или само цивилен, а се разширява обхвата на компетенциите на трите органа, които го предлагат.

От БСП изтъкнаха, че промените се правят "за определен човек".

„Ние сигурни ли сме, че това цивилно лице няма да обслужва и някакви частни интереси, ако е „парашутист”? – запита депутатът и зам.-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков.

От групата на "Обединени патриоти" се противопоставиха на президентското предложение и отхвърлиха твърдението, че промените са с цел да се назначи конкретно лице на длъжност.

Депутатът от „Воля” Веселин Марешки заяви, че ако някой иска да владее дадена служба, не е трудно да се намери човек с пагони, който да заеме длъжността.

Ветото стана повод за словесен сблъсък между независимите вече депутати от „Атака” и бившите им колеги от Обединените патриоти. Волен Сидеров повтори тезата си, че той е в основата на кариерата на Красимир Каракачанов като военен министър.

„Нямаше обещание да даваме военното разузнаване на някой бате Харо, ние имаме един министър на отбраната, който трябва да подаде оставка, ако правителството иска да оцелее”, заяви Волен Сидеров.

„Волен Сидеров понеже няма дупе да скача на Бойко Борисов и за това от дена година атакува Обединените патриоти”, коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

И докато „Атака” зае новите си места в парламента, овакантеното място от Мая Манолова, която избра битката за София, зае нейната заместничка Диана Ковачева. 

Ковачева ще довърши мандата на обществения защитник, който изтича след една година.