Остри реплики в пленарна зала заради обвинението на опозицията, че страната ни губи от предвидените по Плана за възстановяване пари.

След вчерашната атака от страна на ГЕРБ и обвиненията, че заради управляващите в оставка страната ни губи пари от Европа, днес те отговориха от трибуната.

„Този път Бойко Борисов обяви, че планът бил провален и отправи обвинения за безотговорност. Нека гражданинът Борисов да се яви в Народното събрание, за да обясни действията си заедно с Томислав Дончев. Или да се извинят за разпространените лъжи“, призова Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

От ГЕРБ реагираха остро.

„До момента България е договорила по националния план и по оперативните програми нула“, каза от трибуната Дончев.

И от ДПС отправиха критики към властта.

„Начинът, по който правителството процедира с плана, е абсолютно непрозрачен и в пълно несъответствие с изискванията на ЕК за гласност и прозрачност при изразходването на средствата“, каза Джевден Чакъров.

Скандалът доведе и до остри реплики на лична база.

„След като г-н Йорданов като председател на тяхната парламентарна група е проводникът на решението на техния лидер, като проводник какъв е – дясна ръка, лява ръка? Кой точно оран от тялото“, попита Иван Ченчев от БСП.

„Кой на кой бил орган, добре. Свиленски – вашият председател на групата, кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е?“, попита от своя страна Йорданов.

Заради тези реплики на Тошко Йорданов беше наложено наказание порицание, а БСП настояха той да бъде и изгонен и от днешното заседание.