Бетонно парче от мост на Околовръстния път на София падна върху кола. За щастие този път се размина без жертви и пострадали.

Кой обаче ще поеме вината за поредния инцидент с пътната инфраструктура?

„Изневиделица бетонен къс падна върху капака на колата и счупи предното стъкло… Парчетата не съм ги премествал. Реших да ги оставя по същия начин. Може би е било по-голям блок, съдейки по вдлъбнатините на ламарината. На задната седалка имаме детско столче, за щастие детето не беше в колата”, разказва потърпевшият Иван Стоянов.

Той карал по бул. „България” в ранния следобед тази сряда, когато бетонното парче паднало върху колата му.

Иван споделя, че е подал сигнал в полицията, макар да не вярва в институциите.

„Кой стопанисва това съоръжение, кой води регистъра на такива съоръжения в София, колко души се занимават, какъв им е бюджетът?”, пита той.

Снимка: bTV

От агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) казаха за bTV, че за моста над булеварда отговоря Столичната община.

От Общината обаче отговориха, че те се грижат само за текущата поддръжка на пътната настилка, а основният ремонт трябвало се извърши от АПИ, за което настояли днес.

Вследствие на тежката зима, която се случи тази година, действително е допуснато това парче да падне. Това, може да се каже, че е пропуск, но реагираме по най-бързия начин да отстраняваме всичко, което констатираме”, беше коментарът на столичния зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев.

Вижте още във видеото: