20 юни, бул. „Черни връх“ в София – само на няколко метра от мястото, където дрогиран шофьор уби Милен Цветков. Черен джип буквално прелита. На червен светофар, в насрещното.

За случая, по чудо разминал се без удар с жертви или ранени, става ясно от кадрите от видеорегистратора на един от чакащите на светофара автомобили. Регистрационният номер е същият като на колата, с която известният баскетболен треньор Константин „Тити“ Папазов се появява на публични събития.

Признава, че той е човекът зад волана: „Моя е колата и аз управлявам този автомобил (…) На черното не мога да кажа бяло“. Първо реагира със смях, после добавя: „Не, то не е смешна ситуацията, съжалявам“.

Не е за първи път

13 юни. Същата кола е паркирана на зелени площи и на тротоар на бул. „Петко Каравелов“. „Това е там, дето играем футбол“, обяснява треньорът.

1 февруари – джипът е паркиран на пътното платно.

В платформата „Гражданите“ има 13 сигнала срещу автомобила на Тити Папазов. Сред тях има паркиране на инвалидно място, друго минаване на червено (на Орлов мост през 2018 г.) и др.

Подателите предпочитат да останат анонимни, защото често снимат нарушители и се притесняват от последствия.

Известен стана случаят от октомври 2019 г. Тогава баскетболният треньор беше заснет да стои в джипа си на велоалея и грубо да отпраща колоездач, който го пита защо му препречва пътя. „Говорих с важен човек и му (на гражданина) викам „Бегай, бегай!“, защото не можех и да псувам“, разказа в прав текст по-късно Папазов.

Ще се поправи ли?

В началото на месеца Тити Папазов заяви, че ако стане собственик на „Левски“, няма да минава на червено. После обещанието се промени и стана обвързано със спечелването на купата.

С днешна дата той твърди, че правилата трябва да важат за всички шофьори. „Мога в името на морала и отговорното отношение към народа, да спирам на зелено… на червено!“.

Пътната полиция е сигнализирана за опасната маневра от 20 юни.

Гледайте още по темата в bTV Новините в 19!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!