Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов коментира новината, че Наско Сираков е новият мажоритарен собственик на футболния "Левски". Тити заяви, че това ще бъде най-хубавият период в историята на клуба и вярва, че "синята" легенда ще оправдае гласуваното му доверие.

"Аз съм убеден, че Наско ще отвори картите и ще се опита да покаже новия път. Дали ще бъде успешен, до голяма степен зависи от тези, които ще му дават горивото в гърба - феновете! Най-важното нещо е на "Герена" на всеки мач да има по 10-12 000 души. Сега короната ни пречи.", каза Папазов.

Снимка: levski.bg

"Една от причините Сираков да вземе това решение - катализаторът - беше циркът. Но преди това сме коментирали денонощно, че хората, които спасиха "Левски" и от 1 февруари до 14 март събраха близо 1,7 млн. лв., момчетата, които, осъзнавайки какво е "Левски", не направиха панаири. Това са причините Наско да започне да мисли позитивно."

"Застанете твърдо зад Наско. Гарантирам с главата си, че той ще оправдае доверието. Това ще бъде най-хубавият период в историята на "Левски" - от ада до "синия" рай!"

"Създаваха се митове и легенди - не го обичали феновете, не го обичал премиерът. Това са митове и легенди! Знаете ли защо? Защото всеки един го е страх да има авторитет - някой, който да ръководи. Защото той е много авторитарен."

Папазов отговори и на въпрос на bTV за скандала с Ивайло Петев. През 2013 г. треньорът бе доведен на "Герена" именно от Сираков, но феновете не бяха съгласни с избора и принудиха Петев да съблече "синия" екип на представянето си и да се оттегли. В същия ден голмайстор №1 на "сините", заяви, че това не е неговият "Левски" и кракът му повече няма да стъпи на "Герена".

"Дълго сме дискутирали тази тема. Представяте ли си колко воля е имало в Сираков да стисне зъби? Може би ако нямаше информация, че нещо ще се случи, нямаше да контролира толкова себе си"

"В България трудно се приемат силните фигури, които са готови да пазят частта си, да отстояват своята истина, независимо дали тя съвпада с истината на висшестоящите. Това е Наско Сираков! Аз съм убеден, че той 100% така или иначе щеше да бъде бъдещето на "Левски".

"Не ги назначава Борисов собствениците на "Левски". Ето, виждате със сигурност. Нали се говореше много, че премиерът не обича Наско Сираков, пък... Видяхте, че е легенда. Няма общ интерес.", коментира още Папазов.

Снимка: Lap.bg