„Такива грешки се случват“ – с тези думи ГДБОП се извини на семейство през октомври 2020 година, когато „проблем с навигацията“ отвежда баретите в дома им в столичния квартал „Левски“. Такива грешки явно могат да се случат отново.

При акцията срещу лихвари във Видин ГДБОП сбърка адреса. Една от къщите, в които са влезли служителите на главната дирекция, е била празна, а собствениците ѝ са в Германия. 

Това обясни пред bTV Славка Иванова, която живее в съседен имот. Собственикът на злополучната къща е неин племенник. 

„Заключена врата са изкъртили. Нова врата също са счупили. Бях на прозореца, казах им да не чупят вратата. Чуха, че казвам името на момчето, проверили са – това е по погрешка“, казва Славка Иванова.

ГДБОП нахлу на грешен адрес при акцията във Видин
Снимка: Редакторски екип

„Момчето тръгва днес от Германия, за да подаде жалба и да плащат вратата. Сега тази нощ няма да спим. Как можем да оставим – вътре има обзавеждане и всичко“, споделя жената.

ГДБОП нахлу на грешен адрес при акцията във Видин
Снимка: Редакторски екип

Двете къщи се водят на един и същи адрес, имат общ двор. След справка се вижда, че и двете къщи са незаконни, нямат регистриран собственик. 

През 2020 година акцията на ГДБОП в София беше срещу престъпна група за рекет и имотни измами. Около 6 часа сутринта нахлуват в апартамент на първия етаж в квартал „Левски“. Търсят организирана престъпна група за рекет и наркотици, но откриват младо семейство с бебе.

Пострадалият баща твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му. Едва след това попитали дали се казва Станислав, а той отговорил отрицателно.

Веднъж разбрали за грешката, полицаите изчезват за секунди.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била в навигацията.