Отзвук в парламента по казуса с Васил Божков. Повечето политици не пожелаха да коментират официално случая. Тези пък, които се изказаха, го направиха с огромно нежелание.

Вицепремиерът и председател на Съвета по киберсигурността Марияна Николова коментира замесването на името на Явор Колев тази сутрин в ефира на bTV в случая „Божков“ и неговото участие в Комисията по хазарта.

„Явор Колев е национален координатор по киберсигурност, така че информация по отношение с кого и как е работил при мен не се съдържа. Ако има някакви данни, компетентните органи трябва да се произнесат“, каза Николова.

В предаването "Тази сутрин" по-рано Цветомир Найденов, който е съакцоинер на Божков в „Еврофутбол“, се оплака, че от 15 дни е блокиран неговият сайт за залагания „Ефбет“ и обвини за това хакерска атака, поръчана от Божков.

„Това е петата по големина хакерска атака. На кого да се оплачем. Явор Колев от ГДБОП от колко години е в Комисията по хазарта – доста. Оплакал съм се в Специализираната прокуратура“, каза Найденов.