Трима работници бяха затрупани при срутване в тунел „Железница“ по трасето на АМ „Струма“. Всички бяха извадени и откарани в благоевградската болница.

Единият от мъжете е със счупени ребра и контузия на белия дроб. Той е настанен в реанимация, но не е с опасност за живота. 

Пред БТА директорът на  МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че мъжът ще бъде транспортиран в София. Другият е с травма на корема. Той е настанен в Хирургията.

Снимка: btvnovinite.bg

Срутила се е скална маса при изграждането в южната част, съобщи строителят „Джи Пи Груп“. Инцидентът се е случил между 10:30 ч. и 10:40 ч.

На мястото пристигнаха линейки, полицейски и пожарни екипи. Включиха се и доброволци. Към тунел „Железница“ пътуват и министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на АПИ Георги Терзийски.

Там е и главен комисар Николай Николов.

2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна.

Снимка: btvnovinite.bg

Стойността на договора е 185 370 370, 37 лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.