„Отровното трио“ обяви, че спира организирането на ежедневните протести в ден 116 на гражданско недоволство срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев. Това обяви от трибуната на протестиращите адвокат Николай Хаджигенов.

По неговите думи е дошло време да се промени и надгради протеста, за да постигне целите си. 

Арман Бабикян заяви, че ще продължат да оказват натиск върху управляващите докрай и отбеляза, че целите на протеста не са се промени от ден 1, а именно - оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори. 

Организаторите публикуваха съобщение за тяхното решение и на страницата си във "Фейсбук", където също обясняват причините за него.

 "Има и още една важна причина да превърнем протестните ни вечери в други форми на съпротива. Трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни. Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията", пише в съобщението.

"Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване, дори на един човек от вас! Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес. Човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот. Борисов няма тази сила и е потънал в страх! Ние я имаме!", заявяват от "Отровното трио".

Организаторите на протестите обаче са категорични, че ще продължат своята борба срещу управляващите.

"Ще ви информираме непрекъснато за всяка гражданска акция, която предприемаме, за да я правим заедно. Ще продължим обиколките в страната и формирането на комитети. Продължаваме набирането на доброволци от цялата страна и чужбина. Ще продължим разкритията за властта на мафията. Ще продължим съвместната ни работа по опазване вота на българските граждани", категорични са от "Отровното трио".

"Битката ще е с други методи за съпротива и ще оказваме натиск върху системата на мутрите докрай. Нашите искания остават същите – оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори! Ако Борисов настоява да проведем битката на друг терен, и там ще го победим", казват организаторите на протестите.

Под каква форма ще бъдат бъдещите им протестни действия, разкри Армен Бабикян, който обяви, че в четвъртък в 12:00 ч. на обяд ще има нова акция. 

"Всеки от вас може да донесе старите изтъркани обувки на своите приятели, които избягаха от България и да ги хвърли пред Министерски съвет. Повече от 2 милиона българи избягаха, ние ще донесем обувките им и ще ги хвърлим пред входа на Министерски съвет", каза Бабикян.За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!