Отново проблеми с водата в Перник - от миналата седмица жителите на район „Изток“ ту имат, ту нямат вода. В пернишкото село Богдановдол от 5 дни водоподаването е изцяло спряно.

От дни на мивката на Катя Алексиева се трупат чинии заради спирането на водата. Жената подава жалба до институциите. Звъни и на ВиК.

Снимка: btvnovinite.bg

„За днес специално, когато разговарях с диспечер, ми казаха, че няма налягане от новия водопровод от софия, който захранва кв. „Мошино“, съответно и „Изток“, разказа тя.

Снимка: btvnovinite.bg

В целия град са разположени багери. Някои от работниците работят по втора авария в рамките на ден и смятат, че причина за спирането на водата в кв. „Мошино“ не полагането на новия водопровод.

Снимка: btvnovinite.bg

Според местното ВиК, причините за авариите са комплексни - от една страна заради временно спрения миналата седмица довеждащ водопровод от София, а от друга - заради подмяната на тръбите в града.

Снимка: btvnovinite.bg

По голям е проблемът с водата в селата около Батановци и по-специално  - в Богдановдол. Там вода нямат от пет дни, а причината е грешка при ремонта на водопровода, чрез който стига вода до селото.

Очаква се до сряда в Богдановдол да има вода, а в кв. „Мошино“ - още днес.