За поредното опасно селфи на недовършения строеж в района на Медицинска академия в София сигнализира зрител на bTV. Половин година след като 14-годишно момиче загина при падане в асансьорната шахта, достъпът на деца до опасната сграда все още не е ограничен.

Офисът на Добромир е точно срещу недовършения строеж и той често вижда деца там. Последният случай е от преди дни.

„Имам камера до мен и ми писна да не се взимат никакви мерки и никой да не поема отговорност. Държавата да знае, че умират деца там и нищо да не се прави”, казва той.

Подава сигнал на 112, но полицията идва със закъснение.

„40 минути никаква реакция, те си продължиха горе с фотосесията – то бяха шпагати,челни стойки, какво ли не. Не става дума да ги арестуват, а да има превенция на инцидент”, добави още Добромир.

Едно от момичетата е дъщерята на фитнес инструктора Кирил Вълчев. Във „Фейсбук” 15-годишната Нина публикува снимка от ръба на високия строеж.

„Дъщеря ми е шампионка по скокове във вода, скача от десет метра, печели многократно това състезание и тренира акробатика. Това приключение, което вие сте видели, е просто лека заигравка. Освен това, аз мястото съм го проверил преди да се качи тя”, каза баща й Кирил Вълчев.

„Реално, където казват, че съм на ръба, аз не съм на ръба, защото отдолу е другият етаж и, ако падна, реално падам на другия етаж. Разбрах после, след като видях клипа, че е идвала полиция. Нито съм разбрала, нито съм се качила, нито съм видяла отгоре патрулката, нищо", обясни Нина Вълчева.

Строежът, собственост на здравното министерство, се пази с телена ограда и охранител. Пред екипа ни пазачите неколкократно са споделяли, че без видеонаблюдение и по-сериозна охрана са безсилни да спрат тийнейджърите, които търсят адреналин.