Отново има проблеми с информационната система на КАТ. Стотици граждани се редят с дни и не могат да регистрират колите си или да си вземат шофьорските книжки.

Причината е инсталирането на нова софтуерна система, която блокира компютрите и създава проблеми.

Най-недоволната опашка в столичния КАТ е за регистрация на кола. Стотици са принудени да чакат в задушен салон. Според тях това е „безотговорност“, „срамна работа“ и „подигравка с хората“. Някои от тях идват за втори или за трети пореден ден.

Най-големият куриоз е, че има и опашка за опашката – хората чакат, за да си вземат номер и да се подредят на гишето.

Наши зрители споделят, че реденето се превръща в истински кошмар, а поради липсата на добра организация в реда на изчакване се достига до ескалация на напрежението и дори заплахи за саморазправа.

От пътната полиция обясниха, че проблемът с регистрациите и дерегистрациите на коли е заради инсталирането на Шенгенска издирвателна система. Вече втори ден именно тя блокира компютрите – не само у нас, а и във Франция.

„Много коли се натрупаха, няма как да ги обработим. Извиняваме се на гражданите“, каза Калоян Драганов от столичния КАТ.

Не стана ясно защо от МВР са решили да инсталират новите системи в работните дни, когато пред гишетата на КАТ е пълно с чакащи.