Пореден случай на агресия сред тийнейджъри. Младежи се сбиха в столичен МОЛ – жертва на ударите е момиче.

Видео в социалните мрежи показва как девойка бива повалена на земята, удряна и заривана в сняг. Наоколо от младежите видимо се забавляват, като се чуват възгласи приветстващи агресията.

Свързахме се с един от младежите, които разпространяват видеото с боя. Отказа да застане пред камера. Единствено сподели, че причината за агресията е момче.

Според психолога Валерия Донкина агресията е често срещана сред тийнейджърите. Важно е възрастните да дават добър пример и да обяснят на децата, че така не се решават проблеми.

Според психолога този акт на агресия ще остави следа в съзнанието на всички замесени – и участниците в боя, и наблюдаващите. От търговския център, където се е случило излизат с позиция:

„Eкипът ни остро осъжда тази проява на агресия. Конфликтната ситуация е възникнала внезапно, но благодарение на бързата реакция на охранителите (в рамките на 3 до 4 минути) и последваща на органите на реда, е овладяна без да се стига до разрастване на инцидента. Информацията по случая е предадена на полицията.

От СДВР казаха, че към момента случаят се проверява, за да бъдат установени причините, довели до агресията. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая.

„Тъй като в публикувания в социалните мрежи видеоклип, децата, могат да бъдат разпознати, включително жертвата на насилието и участниците в него, отправям апел към медиите, които отразяват случая, да бъде спазвано правото на закрила на личността им. Многократното публично гледане на клипове от такъв характер нанася допълнителни травми и емоционални последици за децата. Нека ги щадим“ – отправи апел председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!