Състав на Административния съд в Хасково отмени наказанието на бившия началник на РУ - Харманли към ОД на МВР - Хасково Неделчо Кирилов, наложено му за пътния инцидент с бащата на президента Румен Радев - Георги, на 17 август, съобщиха от съда.

Мотивите на съда са, че  заповедта  за наказанието е издадена  при  нарушение на административно производствените правила. 

Главен инспектор Неделчо Кирилов беше наказан дисциплинарно с „порицание” за срок от една година, че не е осъществил достатъчно контрол върху подчинените си, които са обработвали и документирали пътния инцидент, който стана известен след изтичане на записи в интернет.

От полицията заявиха, че ще обжалват решението на съда.

При  катастрофата, бащата на президента блъсна с колата си в кръгово движение  шофьор с триколколка. Първоначално акт получи само шофьорът на триколката, но след последвалата вътрешна проверка бе санкциониран и бащата на президента, за това че е отнел предимство.

Случаят  доведе до  един уволнен полицаи и  няколко наказани и влезе като едно от основанията да бъде поискана оставката на бившия министър на вътрешните работи.