Остават по-малко от две седмици до официалното откриване на ски сезон 2022/2023 в Банско. То ще бъде на 17 декември с богата програма.

Началото ще бъде поставено на Бъндеришка поляна още от сутрешните часове с играта "Влез в отбора на шампиона“. От 12 часа е масово спускане, след което започва концерт на 100 Кила и гайдари. 

От 13 часа ще се проведе играта "Ловци на съкровища“ с множество заровени и скрити в снега сандъчета, всяко от което криещо страхотни подаръци. Най-големият късметлия ще грабне чисто нов автомобил.

Програмата ще продължи от 17:30 часа на площад "Никола Вапцаров“ с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия. Официалното откриване с гости и ски легенди е от 18 часа, на което се очакват трикратната олимпийска и двукратна световна шампионка по ски Мария Хьофл-Риш, както и Марк Жирардели – петкратен носител на Световната купа. 

Стартът на сезона ще бъде съпроводен и с много музика - с фолклорен спектакъл на ансамбъл "Чинари“, както и със спиращо дъха огнено шоу от 18:30 ч.