Спасители от Благоевград са открили тялото на изчезналата преди три дни туристка, съобщиха за bTV от Планинската спасителна служба.

Жената е паднала от скали близо до Рилския манастир. Заради силния дъжд обаче тялото ѝ най-вероятно няма да бъде транспортирано днес, тъй като мястото е трудно проходимо.

В неделя сутринта 64-годишната жена предприема самостоятелен поход в планината. Тръгва от хижа „Мальовица”, след това обаче следите ѝ се губят.  

Три дни планинските спасители я издирваха. Днес беше взето решение търсенето да бъде преустановено заради лошите метеорологични условия.

Час, след като беше съобщено за трагичната развръзка, БТА публикува официална информация, че откритата жена е бивш сътрудник на информационната агенция – Лили Тодорова.

„Дългогодишен журналист на БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация”, тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина ѝ предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол. В събота тя се отправи на поредния планински преход в любимата ѝ Рила планина. Днес тялото ѝ бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир. БТА изказва съболезнования на близките и на семейството на Лили”, пише в съобщението.

Спасителите предупреждават хората, които планират поход, че условията в планината са неблагоприятни и крият много рискове.