Мащабна спасителна акция в планината. Трети ден планинските спасители издирват 65-годишна туристка в Рила. Жената е предприела сама преход в планината. От следобедните часове в неделя нейните близки са загубили контакт с нея.

Екип на Планинската спасителна служба се отправя към хижа "Мальовица", където жената е забелязана за последен път. Осигурен е хеликоптер "Кугър" от автобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район.

Поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър, полетът е задържан.

Военновъздушните сили са получили разрешение и машината е в готовност да излети, когато метеорологичните условия позволяват това.

Близо 10 часа продължиха издирвателните действия днес. В 18:30 ч. слезе и последната група спасители.

25 спасители и две спасителни кучета са обходили целия Мальовишки дял. Те са търсили при изключително сурови условия – между 80 и 100 км в час са ветровете в Рила.

Жената, след като е излязла от хижата, се е засякла с други хора, с които са разговаряли. Оттогава обаче следите й се губят. Утре спасителният щаб се събира отново, за да решава как ще процедира по-нататък.

„Това, което сме отчели като действие, ще потърсим съдействие още от всички хора, които са били в неделя и са я срещнали тази жена, защото вече има обаждания от туристи, че са разговаряли с нея. Ще потърсим по всяка вероятност с дронове да работим, за да спестим малко усилията на хората”, заяви Петър Терзийски, началник на ПСС – район „Боровец „.

Очаква се утре в Рила времето да продължава да се влошава. От Спасителната служба предупредиха хората, които планират обходи, че по това време летните маршрути, които са използвали, вече стават опасни.