В ромската махала на Асеновград днес беше открита полицейска приемна.

Това беше едно от исканията на хората в града, които се вдигнаха на масови протести преди два месеца, след като деца спортисти бяха нападнати от група роми.

Трима полицейски служители ще работят в приемната. Предстои да бъде изградено и видеонаблюдение – така контролът ще е пълен, казват от ръководството на МВР.

Хората от Асеновград обаче искат не трима, а 8 полицаи.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев критикува ромите от махалата, че заради увеличената престъпност в квартала им се харчат пари на държавата.

„Държавата ще дава всеки месец по 15 000 лева, за да въдворява мир и ред, и законност, вместо тия пари да отидат за детска площадка или градина, мислете за това, особено родителите”, коментира Валентин Радев.

Хората от Асеновград, които се вдигнаха на масови протести преди близо два месеца, след като роми нападнаха деца от клуба по гребане, казват, че са доволни от изпълненото обещание на властта.

Родителите на децата, които пострадаха при сбиването на язовира, са огорчени от разследването на инцидента. Адвокатите на мъжете,които са задържани за побоя, са подали контраоплакване в полицията, че децата също са ги удряли.

Според родителите това се прави с цел процесът да бъде протакан.

В неделя Асеновград отново се готви за протест.