Полицията откри изчезнало дете в Лясковец. Сигналът за изчезналото момиче е подала майка му вчера около 20 ч. в Районното управление на полицията в Горна Оряховица.

Вчера полицията и роднините разпространиха снимка на предполагаемия извършител на отвличането в социалните мрежи с призив ако някой го разпознае, да подаде сигнал в МВР. 

В издирването на детето освен полицията се включиха и доброволци. Търсенето продължи близо 12 часа, като от полицията използваха дрон с термокамера.

Тази сутрин детето е намерено заедно с 16-годишен криминално проявен младеж в центъра на Лясковец. 

Снимка: Facebook

По информация на местен всекидневник двамата са били във видимо добро състояние. Отведени са в Районното управление в Горна Оряховица, където са разпитани.

Пред криминалистите 10-годишното момиче признало, че отдавна се познава с момчето и двамата се харесвали. А вчера четвъртокласничката, която е със специални потребности, си взела свидетелството за завършената учебна година и с младежа се срещнали в градски парк.

След това решили да се усамотят, като се отправили към гориста местност в покрайнините на града, където останали през цялата нощ.