Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв в личния му автомобил в местността Цървуле над Якоруда, научи bTV от полицията.

Градоначалникът е бил с огнестрелна рана в главата.  Версиите, по които се работи, са за самоубийство или убийство.

Първоначалният оглед показва, че най-вероятно става въпрос за самоубийство. На местопроизшествието се извършва оглед от служители на полицията в Благоевград.

Екип криминалисти от София също пътува към мястото. bTV научи от свои източници, че Кафелов е притежавал разрешително за оръжие.

Той е дългогодишен кмет на Якоруда, издиган от ДПС.

През лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу якорудския кмет по сигнал, че негови близки от години снабдяват сградата на администрацията, селските кметства, детските градини, училищата и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Поръчките се правят, без да се обявяват предварително процедури по ЗОП, и всяка от тях може да бъде установена чрез изискване на фактурите между община Якоруда и двете фирми, чрез които родителите на кметската съпруга осъществяват дейността. Сигналът е регистриран на 18 юни в Комисията за конфликт на интереси.

Нуредин Кафелов е роден на 1 януари 1958 г. Завършва Университета за национално и световно стопанство със специалност "Организация на производството и управление в промишлеността" и Университета по архитектура, строителство и геодезия със специалност "Промишлено и гражданско строителство".

Защитава магистърска степен в двата университета.

Работи в данъчната администрация и в банковия сектор, като е достигал до длъжността директор на регионален клон на Банка ДСК.

Очаквайте подробности.