Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са четири тела, каза на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Последната информация е, че колегите от Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата и има намерени четири тела. Няма оцелели. Телата са превозени в тяхната съдебна медицина за аутопсия и след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите. В постоянна връзка сме с колегите от Северна Македония. Извършва се оглед на място и се работи по установяване на причините за катастрофата“, обясни министър Маринов.

„Към момента вътрешният министър на Северна Македония ме увери, че имат ресурс да се справят с първите и неотложни действия. Ние сме заявили, че сме в готовност да им помогнем при нужда“, каза още вътрешният министър, допълвайки, че се извършва проверка на техническото състояние на самолета.

Останките от машината се намират в планината Якубица на 2200 м височина. От македонското министерство на вътрешните работи заявиха за bTV, че телата са извадени от хеликоптери, тъй като се намират в труднодостъпна местност. 

Самолетът кръжал дълго в небето над планината, разказват в село Богомила. Полетът изглеждал стабилен, но бил подозрително тих. Няколко часа по късно се появили и полицейските хеликоптери. Хората подозират, че самолетът е паднал в местността Бабина дупка близо до върха Солунска Глава.

От вътрешното министерство на Македония заявиха, че мястото на авиокатастрофата е скалисто и недостъпно. Достъп до останките на самолета имат само полицейските хеликоптери.

Предстои разследващите в Македония да дадат официална информация по случая и да кажат дали са идентифицирали пътниците в самолета. Прокуратурата ще изяснява причините за инцидента.