Служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха проверки на търговски обекти за търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци.  

По време на  специализирана акция, извършена съвместно със служители на Областна дирекция за безопасност на храните Пловдив на 19 януари са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти. 

Снимка: btvnovinite.bg

В един от обектите в областния град е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.

Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 г.  в склада на същата фирма  служители на икономическа полиция са намерили и  друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. 

Тогава търговецът отново е бил санкциониран. Стоките са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението. 

Акцията на полицията в Пловдив продължава, като  в хода и ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.