Хомoсексуалистите са психично болни хора. Това е остро заразно. Нужен е отпор, когато държавата я няма да реши проблема, както е в момента. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” отец Евгений от Сливен по повода предстоящия гей-парад в столицата – „София прайд”.

Свeщеникът доби популярност след острите си думи срещу гей-организациите. Преди време той призова всеки християнин да хвърли камък срещу участниците в парада. Въпреки крайната си позиция, отец Евгений уточни, че той няма как да направи това, за което агитира, тъй като е божи човек.

В отговор, един от организаторите на „София прайд” Радослав Стоянов обясни, че България е светска държава и няма как да се спазват всички канони, вписани в Библията. Живеем в 21 век в демократична държава и призивите за хвърляне на камък срещу някой на парада показват ненавист към хората, каза Стоянов.

Отец Евгений продължи с нападките, като заяви, че хомосексуализмът е прелюдия към педофилията. Той се позова на статистика, която сочи, че 80% от гейовете посягат на непълнолетни. Според него дори в новия проектозакон за детето имат пръст гей-организациите. По думите му техни представители могат да влизат спокойно в детски градини, за да си избират деца, които да осиновят.

"Какъв плод ще даде един гей-брак", попита отец Евгений.

Радослав Стоянов контрира, че хомосексуалността е извадена от класификацията на болестите през 1990 г. Той подчерта, че е студент по психология и не е чувал да има заразни психични болести.

Относно обвиненията, че повечето гейове стават педофили, Стоянов поиска да се прави разлика между хомосексуална педофилия и хомосексуланост. Според него това сравнение е нелепо.

Отец Евгений призова още полицаите да не охраняват парада. Ако трябва с достойнство да напуснат работата си, но да не участват в това, добави свещеникът. Според него Българския хелзинкски комитет работи против хората в страната.