От "Възраждане" поискаха оставката на цялото правителство с мотива, че политиката му е в разрез с българския национален интерес. Това се казва в позиция, разпространена от партията, относно поисканата оставка на Стефан Янев.

"Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като министър-председател е определил. Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България, и за българския народ. Няма как в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази на интересите на българския народ", казват от "Възраждане".

"В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, ние от "Възраждане" искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес", заявяват от партията.

"Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси", посочват още от "Възраждане".