От сряда, 17 ноември, с променен маршрут ще се движат две трамвайни линии в София - 6 и 7.

Временната промяна на движението се налага заради ремонтните дейности на трамвайното трасе по ул. „Алабин“, както и на релсовия път в кръстовището по бул. „Христо Ботев“.

За част от трасето се разкрива и заместващ транспорт с временна автобусна линия.

Движението за преминаване на автомобили няма да бъде затваряно, но ще бъде стеснено, уточняват от Столична община. Движението по бул. „Христо Ботев“ между ул. „Бистрица“ и ул. „Алабин“ ще се осъществява двупосочно само в едно пътно платно.

„Който притежава карта за въпросните линии, ще може да се възползва и да не си купува билетче. Призоваваме хората, които са с автомобили и преминават през кръстовището – то остава отворено, но който има възможност за използване на алтернативен маршрут, да го използва“, заяви зам.-кметът по направление “Обществено строителство" в СО инж. Ангел Джоргов.

Временен маршрут на трамвай №7

Трамвай №7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ - пл. „Македония“ – ул. „Алабин“, пл. „Журналист“.

В допълнение към временния трамвай ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ - ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“.

Интервалът на превозните средства ще се запази на 4-5 минути в час пик и 6-7 минути извън него. 

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“, е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7-8 минути и преминава по бус лентата.

Временен маршрут на трамвай №6

Редовната линия на трамвай №6 ще бъде скъсена, както следва: кв. "Обеля" - Централна гара – ухо кв. "Орландовци". За обезпечаване на транспорта кв. „Иван Вазов“ ще се движи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв. „Иван Вазов“ – „Петте кьошета“. По трасето се разкриват спирки на бул. “Витоша“ и бул. “Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

Гражданите притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!