Проблем с водата в Разград. Жителите на града са почти ежедневно без вода от седмица насам. Водоподаването спира за по няколко часа на ден в различни части на града заради аварии.

Във фризьорския салон на Мелекбер днес вода има, но не така е било през последните дни. Ненадейно за по няколко часа в работно време и при наличието на клиенти салонът остава на сухо.

„Без да имаме предупреждение. Ами, тичахме за вода, тичахме за вода, при което беше доста трудно за клиентката“, каза Мелекбер Евдокиева.

А Недка вече постоянно е запасена с туби, в очакване на поредната безводна изненада.

„Не искам никого да злепоставям, но е кофти, защото съм пенсионер и съм цял ден в къщи, и постоянно се налага да ползваш и мивка, и кухня“, разказа Недка Игнатова.

Причина за честите спирания е нуждата от ремонти по старото водопроводното трасе, обясниха от водоснабдителното дружество в Разград и отрекоха обвиненията, че не информират гражданите навреме.

„Плановите спира ния биват оповестявани на нашия уебсайт и в местните медии достатъчно време предварително, аварийните, за съжаление, може да информираме гражданите едва когато наистина констатираме и се стараем максимално бързо да обявим спирането“, заяви инж. Стоян Иванов – управител "Водоснабдяване Дунав" – Разград.

До момента са отработени около 20 теча по тръбите, а предстоят и още ремонти, поради което спиранията на водата в Разград ще продължат, по прогноза до средата на следващата седмица.