От „Продължаваме Промяната“ (ПП) поискаха информация от службите защо български депутат е с черен печат и има ли рискове за националната сигурност.

Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков от трибуната на Народното събрание. 

"Ако в Народното събрание има хора, които прокарват интереси на чужда държава, то смятаме, че това е истинска заплаха за България", заяви той. 

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че Украйна му е сложила черен печат и му е забранила да влиза в страната в следващите 10 години.

"Не ни е известно в историята на НС да е имало друг такъв случай, в който народен представител да получи черен печат, т.е. забрана за пребиваване в свободна и демократична държава", каза Костурков. 

От ПП биха искали да се изясни с каква информация разполагат българските служби относно този народен представител и на база на какви съмнения службите от Украйна са стигнали до това крайно решение.

"Има ли рискове за националната сигурност, ако български депутат с имунитет и достъп до секретна информация е обект на подобни враждебни действия от друга държава? Какво правят ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", военното разузнаване и МВР и дали информацията, с която разполагат, е по-всеобхватна от изнесената в публичното пространство?", питат още от ПП.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!