С новата седмица се възстановяват присъствените практически часове за ученици и студенти, но ограниченията не падат едновременно и за всички.

Решението кои специалности да се върнат присъствено на практически занятия е на педагогическите съвети на училищата.

Практиката в присъствена форма се връща само в професионалните гимназии и в средните училища, където има професионални паралелки и то само за специалностите, при които тя не може да се провежда в електронна среда.

Всички останали продължават онлайн практическите упражнения.

Връщането е поетапно като първи в работилниците предимно XI и XII клас.

В столичната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ учебните часове вече са започнали. „От днес се възстановиха присъствените практики. От VIII до X клас всички са тук“, каза зам.-директорът на училището Николай Панайотов. По думите му присъственото обучение е най-доброто, тъй като отделните специалисти трябва да имат практика, за да усвоят всички знания.

„Предприели сме всички мерки. Мери се температурата на всички влизащи, не се допускат лица с грипоподобни симптоми. Дезинфекцира се преди часовете и по време на почивките, маски се носят на територията на цялото училище“, категоричен е Панайотов.

Според Милко Миленков, старши учител в „Хенри Форд“, присъственото обучение е най-доброто. По думите му няма изпуснат материал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!