Съдът в Сливен остави в ареста шофьора, прегазил 16-годишно момиче на пешеходна пътека в града.

След инцидента, общината извънредно реши да постави "легнал полицай", въпреки че от месец местните хора искат скоростта там да се ограничи. 

Преди месец полицията и живеещите в близост до мястото на инцидента са поискали мерки за безопасност. Тогава е блъснато друго дете, но без фатален край.

Полицията също поставя искане към общината, но заседание по проблема не е имало, въпреки че в този участък постоянно стават инциденти.

„Да, не сме заседавали, да. И сега извънредно ще заседаваме да вземем правилното решение как ще постъпи общината и какво ще направим, има варианти за кръгово кръстовище със светофари, ще се мисли в тази насока”, коментира зам.-кметът на Сливен Румен Иванов.

Вероятно шофьорът, блъснал момичето, е карал с превишена скорост. „За да настъпи смъртта моментално, при всички случаи скоростта е била много повече от 50 км/ч, каквато е разрешената скорост за населено място”, каза инспектор Диян Митев от „Пътна полиция”. 

От прокуратурата заявиха, че престъплението е извършено на пешеходна пътека, след употреба на алкохол и обвиняемият е напуснал местопроизшествието.
 
Ако бъде признат за виновен, 28-годишният шофьор може да получи от 3 до 15 години затвор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!