Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи, съобщиха от "Витоша ски". С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон над столицата.

Това лято в планината ще работят лифтовете "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2", с които може да се достигне до Черни връх. 

По случай Деня на детето - 1 юни, на долната станция на "Витошко лале 1" от 10 часа е подготвена интересна развлекателна програма за децата, която включва търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки свободно ще може да се включи през целия ден, посочиха от "Витоша ски". 

На 1 юни всички деца до 14 години ще могат да ползват лифтовете безплатно за разходки, като задължително трябва да имат придружител.

От 9 до 16:30 часа всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, за туристи и колоездачи ще работят ПВЛ "Витошко лале 1" и ПВЛ "Витошко лале 2".

През миналата седмица Столичният общински съвет (СОС) проведе извънредно заседание по повод изясняване на обстоятелствата в периода 2007-2024 г., довели до постоянното спиране на работата на всички въжени съоръжения, осигуряващи достъпа от София до Природен парк "Витоша".

След множество дебати заседанието на СОС приключи с предложение за създаване на временна комисия за ситуацията с лифтовете в планината Витоша.