Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От 2015 г. до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Късно снощи съдът остави в ареста петима от задържаните за аферата с боклука. Сред тях зам.-министърът Красимир Живков, бизнесмените Атанас Бобоков и Николай Миховски.

С мярка за неотклонение „домашен арест“ е бившият служител на Бобокови - Васил Богданов. Пред съда Живков заяви, че не познава хората от групата, към която е причислен. Според прокуратурата обаче групата е извършвала злоупотреба с отпадъци.

Красимир Живков твърди още, че с Пламен Бобоков се е виждал само веднъж преди години, когато са били част от междуправителствена делегация. С брат му пък провел две срещи и един телефонен разговор.

Според защитата обаче, че няма никакви конкретни данни за каквото и да е престъпление. Определението на съда подлежи на обжалване. За Пламен Бобоков беше определена парична гаранция от 1 милион лева.