Заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова е освободена от поста си след гласуване на УС на фонда днес, информират от Министерството на земеделието, храните и горите.

Оставането на Мизова на поста, доведе до оставката на Румен Порожанов. Заместник-директорът на Фонда трябваше да бъде уволнена преди две седмици,  след скандала с телефонния ѝ номер, публикуван за контакт на една от къщите за гости в Юндола.

Оказа се, че Порожанов не е свикал Управителния съвет на ДФ „Земеделие”, който да вземе окончателното решение за отстраняването.

На поста ще я замести Евдокия Кръстева. Тя има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г. - юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

 От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел. От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник-отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“.