Цветовете на украинския флаг ще осветят Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков.

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея.

Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности.

Сградата Министерския съвет, откъм Ларгото и президентството, ще бъде осветена в цветовете на знамето на Украйна от 18 ч. до 00 ч. в събота, 24 февруари.

Историческата сграда на българския парламент също ще бъде осветена с цветовете на украинския флаг. На 24 февруари 2024 г. историческата сграда на българския парламент ще бъде осветена с цветовете на украинския флаг. То ще бъде в 19 часа.

„С осветяването на историческата сграда на Народното събрание, българският парламент изразява за пореден път своята солидарност с Украйна и нейния народ и засвидетелства подкрепата си за решително противопоставяне на руската агресия и отстояване на свободата, независимостта и териториалната цялост на Украйна”, коментира председателят на парламента Росен Желязков.

Гледайте специално студио на bTV „2 години война в Украйна“ на 24 февруари: